Ga naar hoofdinhoud

over marieke

Marieke Witke, illustrator & grafisch ontwerper, is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK). Aansluitend heeft zij een aantal jaren als ontwerper bij verschillende ontwerpbureaus gewerkt.

Marieke is al 13 jaar illustrator voor Greetz.nl, ze illustreert inmiddels 6 jaar een kaartencollectie voor Kaartje2go.

In 2008 richtte zij het papierlabel ‘Patricia Maria’ op. Een uitgebreide kaartencollectie in een geheel eigen, herkenbare stijl. Met veel plezier heeft zij hieraan gewerkt, totdat het in 2020 tijd was om zich fulltime op het illustreren te richten…

de shop

In oktober 2010 werd de eerste ‘Shop&Studio’ geopend aan de Langebrug (hoekje Pieterskerk-Choorsteeg) in Leiden. Een kleine winkel met geboortekaartjes, trouwkaarten en andere ‘paper products’. Het was direct een enorm succes.

In 2012 verhuisde de Shop naar een oud (±1906) woon- en winkelpand in de Doezastraat. Een winkelstraat in het centrum van Leiden, vlak bij de Pieterskerk. Na flink verbouwen betrok Marieke in juni 2013 dit nieuwe pand. Klanten, vrienden & collega’s liepen hier in en uit. Het was een drukke, intensieve, gezellige tijd.

de studio

In 2016 verhuisde Marieke naar Noordwijk, het dorpje aan Zee. Hier werd een jaar lang hard aan een nieuw woon- en werkpand gewerkt. Wederom een oud huis met een grote Bollenschuur erachter. De Bollenschuur werd de nieuwe Studio. Een fijne ruimte om klanten te ontvangen. En ook hier liepen werk & privé in elkaar over…

Op een gegeven moment werd het tijd voor wat rust én een nieuw project. Een jaren ’30 woning in Noordwijk. Op een mooie plek, met een fijne groene tuin. Een ‘gewoon’ huis, zonder een winkel of een grote Studio. Ook wel eens leuk.

en nu…

Marieke woont met haar gezin in het centrum van Den Haag. Ze is moeder van dochters River (2012) en Lou (2018).
Ze houdt van boeken, muziek, musea, reizen, concerten, koffie, de kleuren roze/geel/oranje (de perfécte kleurencombi), gezellig borrelen/eten en het strand.

Back To Top