skip to Main Content

patricia maria

Patricia Maria is het papierlabel van illustrator/grafisch ontwerper Marieke Witke. Marieke is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) en werkte een aantal jaren als ontwerper bij verschillende ontwerpbureaus.

In 2008 richtte zij Patricia Maria op. Een uitgebreide kaartencollectie in een geheel eigen, nonchalante ~vaak een tikje botanische~ herkenbare stijl. Alle kaarten worden naar wens custom ontworpen en eventueel met de hand geïllustreerd.
Zo krijg je altijd een eindresultaat dat echt bij jou of jullie past!

Marieke is al bijna 10 jaar ontwerper voor Greetz.nl, en ze illustreert al 3 jaar een kaartencollectie voor Kaartje2go.

de shop

In oktober 2010 werd de eerste ‘Shop&Studio’ geopend aan de Langebrug (hoekje Pieterskerk-Choorsteeg) in Leiden. Een kleine winkel met haar zelf ontworpen geboortekaartjes, trouwkaarten, wenskaarten en ‘paper products’. Het was direct een enorm succes.
In 2012 kochten Marieke en Ie een oud (±1906) woon- en winkelpand in de Doezastraat. Een winkelstraat in hartje centrum van Leiden, vlak bij de Pieterskerk. Na flink verbouwen verhuisde Marieke met Patricia Maria in juni 2013 naar dit nieuwe pand. Klanten, vrienden & collega’s liepen hier in en uit. Het was een drukke maar gezellige tijd.

de studio

In april 2016 zijn Marieke en Ie verhuisd naar Noordwijk, het dorpje aan Zee waar ze (toevallig allebei) zijn opgegroeid.
Hier werkten ze een jaar lang heel hard aan een nieuw woon- en werkpand in Noordwijk-binnen, wéér in een Douzastraat. Wederom een mooi oud (±1902) huis met een grote Bollenschuur erachter. De Bollenschuur werd de ruime, nieuwe Studio. Een fijne ruimte om klanten te ontvangen, ook hier liepen werk & privé gezellig in elkaar over…
En op een gegeven moment hebben ze alles verkocht. Het werd tijd voor wat rust én een nieuw project. Eind 2018 vonden ze een jaren ’30 woning in Noordwijk. Wederom een huis dat nog helemaal verbouwd moest worden. Een mooie plek, met een fijne groene tuin. Een ‘gewoon’ huis, zonder een winkel of een grote Studio. Ook wel eens leuk.

en nu…

Er wordt nog steeds heel hard gewerkt. Veel opdrachten gaan via email, telefoon of Skype. Geweldig natuurlijk dat dit zo kan, zeker ook vanwege de afgelopen corona periode. Je kan eventueel ook een afspraak maken om langs te komen in Noordwijk, als je dat prettiger vindt.

tot slot

Marieke woont al jaren samen met Ie. Zij zijn de mama’s van dochters River (2012) en Nikki Lou (2018).
Met z’n viertjes leiden ze een druk, creatief, tikkeltje chaotisch én vrolijk leven. Precies zoals zij dat graag willen.

Back To Top